|
کد مطلب: 182172
تاریخ انتشار : 1394/04/23 08:19:31 نمایش : 1067
يک محقق و پژوهشگر طب مضرات نوشيدنيهاي گازدار بر روي بدن را تشريح کرد و گفت: ۱۰ دقيقه پس از نوشيدن يک ليوان نوشيدني گازدار قندي، بيدرنگ ۱۰ قاشق چايخوري شکر وارد بدن ميشود.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، عليرضا ابوالفضلي محقق و پژوهشگر طب درباره مضرات نوشيدنيهاي گازدار اظهار کرد: هنگام نوشيدن يک نوشيدني گازدار، بدن انسان واکنشهايي از خود نشان ميدهد.
۱۰ دقيقه پس از نوشيدن يک ليوان نوشيدني گازدار قندي:
بيدرنگ ۱۰ قاشق چايخوري شکر وارد بدن ميشود و دليل اينکه با وجود اين شيريني فراوان دچار استفراغ نميشويم اين است که اسيد فسفريک شيريني آن را تا حد بسياري خنثي ميکند.
۲۰ دقيقه بعد پس از نوشيدن يک ليوان نوشيدني گازدار قندي:
قند خون بالا ميرود و منجر به ترشح ناگهاني و يکجاي انسولين ميشود، کبد هم براي جلوگيري از ادامه افزايش قند خون، براي تبديل قند به چربي دست به کار ميشود.
۴۰ دقيقه بعد پس از نوشيدن يک ليوان نوشيدني گازدار قندي:
جذب کامل کافئين مردمکهاي چشم را گشاد ميکند و فشار خون بالا ميرود و در پاسخ به اين حالت بدن، کبد قند را به داخل جريان خون رها ميکند. گيرندههاي آدنوزين مغز(نوکلئوتيدي است که در سلولها به عنوان حامل انرژي بهکار ميرود) بلوکه شده و از احساس خواب آلودگي جلوگيري ميکنند.
۴۵ دقيقه بعد پس از نوشيدن يک ليوان نوشيدني گازدار قندي:
ترشح دوپامين افزايش پيدا ميکند و مراکز خاصي که در مغز حالت سرخوشي ايجاد ميکند، تحريک ميشوند؛ اين همان مکانيسمي است که در مصرف هروئين منجر به ايجاد سرخوشي ميشود.
۶۰ دقيقه بعدپس از نوشيدن يک ليوان نوشيدني گازدار قندي:
اسيد فسفريک موجود در نوشابه، داخل روده کوچک به کلسيم، منيزيم و روي ميچسبد؛ متابوليسم بدن افزايش پيدا ميکند و ميزان بالاي قند خون و شيرينکنندههاي مصنوعي، دفع هر چه بيشتر کلسيم از طريق ادرار را باعث ميشوند، مدتي بعد نيز کافئين در نقش يک داروي «ادرارآور» وارد عمل ميشود.
به گفته ابوالفضلي، حالا ديگر کلسيم و منيزيم و روي که قرار بود جذب بدن شود، بيش از پيش از طريق ادرار دفع ميشوند و به همراه آن مقادير زيادي آب، سديم و ديگر الکتروليتها نيز از دست ميرود؛ بعد از آن، کم کم آن غوغايي که در بدن ايجاد شده بود فروکش ميکند و نوبت به اُفت قند ميرسد. در اين مرحله فرد يا خيلي حساس و تحريک پذير ميشود يا خيلي کرخت و بيحال. حال تمام آبي که از طريق نوشابه وارد بدن شده بود دفع شده است، آبي که ميشد به جاي اسيد، کافئين و شکر حاوي مواد مفيدي براي بدن باشد. چند ساعت بعد نيز اثر کافئين هم از بين ميرود و فرد هوس يک نوشابه ديگر به سرش ميزند.
ابوالفضلي ادامه داد: زماني که اين موضوع در قالب مقاله چاپ و به زبان انگليسي در سايتها منتشر شد واکنشهاي تندي عليه اين مقاله و منتشرکنندگان صورت گرفت تا جايي که به تهديد هم ختم شد؛ بنابراين اهتمام و دقت در بحث تغذية جسم و روح بسيار حياتي است.
اين محقق و پژوهشگر طب خاطرنشان کرد: بسياري از افرادي علاقه شديدي به خوردن نوشابه دارند، ترک آن نيز برايشان سخت است اما بايد بدانند که نوشابه از نظر طي فرآيند جذب پس از مصرف، بسيار شبيه هروئين است و ميتوان نتيجه گرفت که اين افراد به نحوي دچار اعتياد به اين نوشيدني هستند در حاليکه نخودشان اطلاع ندارند.
|
شهرستان فارسان در یک نگاه |
|
خبرنگار افتخاري |
|
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
|
|
|